Odotetuimmat ulkomaalaiset sarjauutuudet 2017

Odotetuimmat sarja uutuudet 2017

Vuoden 2017 täytyy todella loistaa, jos se aikoo peitota 2016 vuoden sarjojen kulta-ajan, mutta ainakaan yrityksestä ei tule olemaan puutetta. Vuoden kaikki 12 kuukautta ovat täynnä huippu tähtien täyttämiä sarjoja, jotka starttaavat katsojien mieliksi pitkin vuotta. Näiden sarjojen voidaan olettaa jatkuvan myös toiselle tuotantokaudelle ja kuka tietää, ehkä nousta kestosuosikiksi. Komediaa, draamaa, jännittäviä käänteitä ja salaisuuksia on entistä enemmän, kun vaativaksi muuttunut yleisö vaatii sarjoilta sekä sisältöä, että laatua.

Osa sarjoista on näkyvillä suoraan televisiossa, kun taas toisiin päästään käsiksi ainoastaan internetin avulla, varsinkin koska Suomi ei yleensä loista sarjojen ensi-iltojen ajankohdissa. Jos kuitenkin joku sarjoista kiinnostaa, löytyy taivaskanavilta varmasti pääsy niiden pariin. Tai tietenkin kärsivällisimmille katsojille voi olla mieleen odottaa koko tuotantokauden saapumista myyntiin, jolloin jännityksestä voidaan nauttia putkeen pidempään.

The Young Pope

The Young Pope

Amerikkalainen paavi, joka on vielä huomattavasti nuorempi kuin edeltäjänsä? The Young Pope on saanut kaikkien odotukset korkealle heti alkuun! Tämä on yksi HBOn kohutuimmista sarjoista, eikä ihme sillä päänäyttelijän roolissa on kaikkien tuntema Jude Law. Nuoren, hyvin konservatiivisen, mutta kuitenkin myötätuntoisen miehen tie paaviksi aloittaa Pius XIII hallinnon. Sarjan on ohjannut Paolo Sorrentino ja näyttelijäkastiin kuuluu esimerkiksi Academy Award palkinnon saanut Diane Keaton. Yhdessä nunnan kanssa, joka kasvatti paavin, kaksikko navigoi vatikaanin syövereissä, yrittäen johtaa sitä omilla tavoillaan, välittämättä perinteiden panostuksesta. Tämä jos mikä aiheuttaa ristiriitaisia tunteita, kun vallanhimoiset hahmot käyvät taistoon toisiaan vastaan. Lisäksi läheisten menettäminen, yksinäisyyden pelko ja Jumalan pelko, ovat jatkuvasti lähellä. Sarja on jo nyt sen verran kohuttu, että voidaan olla varmoja toisen tuotantokauden ilmestymisestä seuraavien vuosien aikana.

Surkeiden sattumusten sarja

Surkeiden sattumusten sarja

Netflixin uusin kokoperheen sarja on Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events, eli Surkeiden sattumusten sarja. Supersuosittuun 13 osaiseen kirjasarjaan perustunut sarja pyrkii herättämään traagisen tarinan henkiin uudella tavalla ja toisin kuin kirjoista tehty elokuva, tämä sarja tuskin jää aivan heti unohduksiin. Varsinkin kun otetaan huomioon että pääpahista, Kreivi Olafia, esittää kaikkien rakastama Neil Patrick Harris, on menestys taattu. Tunnetuista ja uskomattomista näyttelijöistä ei kuitenkaan ollut pulaa elokuvassakaan ja silti tämä floppasi pahasti. Sarjasta kuitenkin toivotaan parempaa tuotosta, vaikka tarina onkin sama.

Baudelairen sisarukset joutuvat orvoksi kauhean tulipalon seurauksena ja näin alkaa surkeiden sattumusten sarja, jossa lapset joutuvat huoltajalta toiselle. Kreivi Olaf, huoltajista ensimmäinen, osoittautuu ahneeksi ja ilkeäksi mieheksi, jonka moraalinen kompassi ei estä edes murhaa, tämän yrittäessä saada lasten omaisuus omiin näppeihin. Lopputuloksena on traaginen, mutta humoristinen ja ironinen, tarina kolmikon selviytymisestä maailmassa, jossa aikuiset eivät kuuntele lapsia, oikeus ei aina toteudu ja yhtä surkeaa sattumusta seuraa vain uusi, entistä surkeampi tapaus. Onnellista loppua metsästäville tämä ei ehkä ole se paras sarja, mutta jos kantti kestää, kannattaa ehdottomasti vilkaista millaisia sattumuksia tulee eteen!

Santa Clarita Diet

Santa Clarita Diet

Drew Barrymore on tuttu näyttelijä suurista elokuvista ja nyt tämän taidonnäytteitä päästään ihailemaan ensimmäistä kertaa pienemmältä ruudulta. Materialistista Californian lähiö kiinteistövälittäjää näyttelevä Barrymore pistää yrityksen pystyyn huumeidenkäyttäjä miehensä kanssa, samalla kun naisen täytyy kamppailla omia mielihalujaan vastaan. Tämä nainen näes on alkanut himoamaan raakaa ihmislihaa. Lopputuloksena on kupliva sosiaalinen satiiri, johon liittyy jopa kannibalismin kauhut. Tässä vaiheessa voidaan miettiä kuinka paljon sarja on varastanut suosituksi tulleelta iZombie sarjalta, mutta onneksi hyviä sarjoja ei voi koskaan olla liikaa katsottavana. Sarjan takana on vielä tunnettu Victor Fresco ja voidaankin olettaa että huumoria on runsaasti saatavilla!

Big Little Lies
Big Little Lies

Big Little Lies on yhdysvaltalainen musta komedia ja draama, jonka on kirjoittanut David E. Kelley. Sarja perustuu samannimiseen novelliin ja se on yksi vuoden jännittävimmistä uutuuksista. Minisarjaan sisältyy ainoastaan seitsemän jaksoa, joskin HBOn tuottamana jokainen näistä on todennäköisesti laadukasta työnjälkeä. Näyttelijäkaarti on kaikin puolin upea, mukaan mahtuu esimerkiksi Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård, sekä useat muut tunnetut nimet. Sarja keskittyy avaamaan kolmen idyllisessä kaupungissa asuvan äidin elämää, jossa vaikutusvalta, etuoikeus ja menestys saa väistyä salaisuuksien paljastuessa. Lopputuloksena on murha, jonka takana olevat petokset uhkaavat häiritä kaikkien rauhaa. Tietenkin sarjaan kuuluu joukko entisiä aviomiehiä, uusia vaimoja, koulupihalla kuhistavia skandaaleja, sekä vaarallisia valkoisia valheita, joiden avulla arjesta selvitään, mutta jotka uhkaavat paisua joksikin paljon suuremmaksi.

Nero Albert Einstein
Genius

Elämänkerta sarjoja on nähty lukuisia, mutta National Geographic kanavan uusin tuotos, Genius, on ehdottomasti pakko katsoa. Tietenkin sarja kertoo Albert Einsteinin elämästä ja tässä 10 osaisessa sarjassa siihen päästäänkin paneutumaan oikein kunnolla. Tuottajina ovat olleet Ron Howard, sekä Brian Grazer, joiden on onnistunut näyttää katsojille miltä teoreettisen fyysikon maailma on voinut näyttää, unohtamatta myöskään inhimillisempiä puolia. Päänäyttelijän roolissa nähdään Geoffrey Rush ja Einsteinin serkkua ja samalla toista vaimoa, esittää Emily Watson.

Einstein on kieltämättä yksi historian merkittävimmistä henkilöistä ja tämän saavutukset tieteen parissa ovat muokanneet vahvasti sitä, miten nykyään käsittelemme elämää, universumia ja kaikkeutta. Neron elämä ei kuitenkaan ole kovin yksinkertaista, sillä natsien kulta-aikana älykkäimmätkin ihmisistä, tai ehkä varsinkin ne älykkäimmät, joutuvat kamppailemaan sekä omien, että muiden aiheuttamien ongelmien kanssa. Matka 1900 – luvun kuuluisimmaksi tiedemieheksi ei ole ollut helppo ja mutkia löytyy vaikka muille jakaa. Tämän vuoden tieteellisimmistä sarjoista Genius kohoaa ehdottomasti kärkeen.