Jatkoa suosituille sarjoille!

Jatko-osat suosituille sarjoille ja spin-offit

Sarjojen kulta-aika on parhaimmillaan ja lukuisat supersuositut sarjat saavatkin jatkoa vuonna 2017. Fanien odotus palkitaan vihdoin, kun viime vuosien odotetuimmat sarjat pääsevät taas ruutuun, tuoden yllättäviä juonenkäänteitä. Mukaan mahtuu veret seisauttavaa tilanteita, raakaa toimintaa, kuolettavia kohtaamisia, viliseviä sekunteja ja jännitystä, joka täyttää jokaisen katselijan toiveet. Vanhojen tuttujen sarjojen lisäksi luvassa on myös uudempia spin-off sarjoja, jotka juontavat juurensa alkuperäisiin tuotoksiin. Vaikka nämä eivät ehkä olekaan jatko-osia rakastetuille sarjoille, ne avaavat silti tuttua maailmaa hiukan lisää ja tuovat tarkemman kuvauksen tilanteeseen.

Listaamme on valittu 5 odotetuinta sarjaa, eivätkä useimmat niistä tule todennäköisesti yllätyksenä. Puhutuimpia sarjoja on vain rajattu määrä, eikä mukaan oteta sellaisia tuotoksia, jotka jatkuvat vaan jatkumisen ilosta, katsojamäärien tipahtaessa huimasti. Lisäksi yhtenä uutuutena nähdään spin-off sarja jo aikaisemmin päättyneeseen sarjaan, joka aikanaan sai katsojat pysymään tunnin ajan ruudun äärellä hyvin tiukasti. Jos jokin näistä sarjoista ei ole vielä tuttu, kannattaa ehdottomasti lähteä tutustumaan niihin, vaikkakin suotavaa olisi aloittaa ensimmäisestä kaudesta, jolloin tarina avautuu paremmin. Minkä tahansa sarjan parissa on kuitenkin ehdottomasti helppoa kuluttaa aikaa ja vihdoin vähintään puolen vuoden odotus on ohitse!

24: LEGACY

Aloitetaan lista suoraan esittelemällä uusi spinn-off sarja. Todennäköisesti monet muistavat supersuositun 24 sarjan, joka aikanaan sai miljoonan luokan katsojalukuja haalittua. Jack Bauerin seikkailut reaaliajassa, aina tunnin kokoisina pätkinä, saivat katsojat istumaan sohvan reunalla jännittyneessä tilassa. Jack Bauer ja koko 24 sarjan tiimi onkin varsin varteenotettava joukko, jolle pitäisi saada vastusta myös uuden sarjan osalta. Nähtäväksi jää pystyvätkö uudet hahmot täyttämään vanhat ja luotireikien täyttämät saappaat, vai lyssähtääkö sarja jo ensimmäisen tuotantokauden aikana, ammutun autonrenkaan tavoin.

Yritystä ei ainakaan puutu, sillä pääosassa nähdään Walking Dead ja Straight Outta Compton sarjoista tuttu Corey Hawkins. Irakista armeijan palveluksesta palaava sotilas saa selville olevansa ISIS tyyppisen organisaation maalitauluksi. Sotilas kääntyy automaattisesti antiterrorismi järjestön puoleen, eikä aikaa hoitaa mutkikas tilanne ole tietenkään 24 tuntia pidempään. Jos uutuus pystyy täyttämään samanlaiset odotukset kuin vanhakin sarja, voidaan odottaa pitkään jatkuvaa, laadukasta uutta sarjaa.

Missing kausi 2

Missing – kausi 2

Missing nähtiin ensimmäistä kertaa ruudussa vuonna 2014 ja vihdoin tämä helmi saa jatkoa. Ensimmäinen kausi oli täynnä jännitystä, kun mysteeriin sekoittui kadonnut lapsi, pakkomielteinen isä, hämäriä paikallisia poliitikkoja, sekä maailmaa nähnyt ranskalainen poliisi. Epätoivon ja lähestyvän uhan tunnelma tuli sarjasta hyvin selville ja se onnistui vangitsemaan katsojat heti ensimmäisestä jaksosta viimeiseen asti. Harva sarja on pystynyt yhtä hyvin kuvaamaan raastavaa tilannetta, jonka kadonnut lapsi pystyy luomaan.

Sarjan toinen kausi alkaa katsojien mieliksi tutun poliisin ilmestymisellä, sillä Thecky Karyo tulee taaskin esittämään tutkijaa. Mutta siihen jääkin yhtäläisyydet ensimmäisen kauden kanssa, sillä tiedossa on uusi tapaus, uusi uhri ja uusi mieltä kutkuttava mysteeri. Tutkijan aikaisemmat virheet ja epäonnistumiset johtavat vanhan jutun uudelleen tutkintaan, mistä seuraa mieltä kutkuttava seikkailu, jossa mysteerit seuraavat toinen toistaan. Aikaisempaan tapaan aikajanoilla leikitään häikäilemättä ja surevien vanhempien rooliin on otettu David Morrissey, joka on tuttu Walking Dead sarjasta, sekä näyttelijätär Keeley Hawes.

Walking dead kausi 7

The Walking dead – Season 7.5

The Walking Dead nousi heti suureksi hitiksi ja ensimmäisestä kaudesta onkin kulunut aikaa vuosia. Zombien täyttämän maailmanlopun aikaan sijoittuva sarja kertoo jäljelle jääneiden ihmisten yrityksestä pärjätä tässä uudessa maailmassa ja loputtomat yllättävät juonenkäänteet jaksavat kiinnostaa yhä uudelleen ja uudelleen. Viimeisin kausi syksyllä olikin täynnä kuolemaa, epätoivoa ja viimeisimmän pahiksen voitonvirnettä, joten fanit odottavat innolla koska virne saadaan pyyhittyä kasvoilta pois.

Vaikka kyseessä ei olekaan kahdeksas kausi, oli seitsemännen kauden puoliskojen välissä niin pitkä aika, että tämä voidaan lähes laskea uudeksi tuotantokaudeksi. Tällä hetkellä mitä tahansa voi tapahtua ja suurimpana kysymyksenä lienee se, tuleeko sota syttymään jo tämän tuotantokauden aikana, vai joudutaanko sitä odottamaan kahdeksanteen kauteen asti. Oli sota sitten tulossa heti, tai myöhemmin, varmasti päästään ampumaan zombeja ja näkemään joitain hyvin mielenkiintoisia tapoja tappaa epäkuolleita.

Fargo kausi 3
Fargo – kausi 3

Vaikka tämän sarjan menestymistä epäiltiin vahvasti, sillä kuinka moni sarja pystyy oikeasti tuomaan klassikko elokuvan henkiin sellaisella tavalla, mikä riittää pitämään katsojien mielenkiinnon yllä, mutta Noah Hawley todisti epäilykset vääräksi. Koska ensimmäinen ja toinen tuotantokausi oli menestyksiä, otetaan sama riski nyt kolmatta kertaa, kun ruutuun astelee jälleen erittäin vakuuttava näyttelijäkasti. Parkkipaikkojen kuninkaan tarinan pääroolissa nähdään Ewan McGregor, joka myöskin näyttelee päähenkilön veljeä. Muita näyttelijöitä mainitakseen voidaan heittää nimet Mary Elizabeth Winstead, Michael Stuhlbarh ja Scoot McNairy, vaikkakin joukkoon mahtuu lukuisia muitakin. Mustalla huumorilla höystetty rikosdraama sijoittuu kolmeen kaupunkiin Minnesotassa ja siinä seurataan epäonnistuneeseen ryöstöön osallistunutta paria, jotka jälkeenpäin sekaantuvat myös murhatapauksiin.

Game of Thrones – kausi 7

Game of Thrones kohosi yhdeksi maailman katsotuimmista sarjoista heti ensimmäisen jakson jälkeen. Pelkästään kirjojen suosio oli äärettömän suuri ja kun nämä pystyttiin muuttamaan kirjoille uskolliseksi sarjaksi, rakastuivat kaikki faneista aina massavirtaan asti. Game of Thrones sarja on aina pystynyt yhdistämään juonittelun, romantiikan, politiikan ja toiminnan henkeäsalpaavaksi kokonaisuudeksi, jossa henkilöt kasvavat, kehittyvät, saavat oivalluksia ja kuolevat mahdollisimman raa’alla tavalla, juuri kun niihin on ehtinyt kiintymään. Ketään ei säästetä kun talvi on tulossa, eikä seitsemäs tuotantokausi tuskin eroa edellisten säälimättömästä linjasta.

Suurin osa aikaisempien kausien tutuista hahmoista ovat kuolleet ja kuudennen kauden päätösjakso jättikin katsojat kunnolla koukkuun. Kysymyksiä heräsi lähes yhtä paljon kuin mielen tyhjentäviä “mitä? – ei!- mitä?” hetkiä. Koska George R. R. Martinin kirjat eivät ole vielä yhtä pitkällä kuin sarja, pystytään vaan arvailemaan mitä tämä oikukas tarinankertoja tulee keksimään hahmojen päänmenoksi ja kuinka moni hahmoista tulee selviämään, kun talvi leviää halki maan. Kohtaavatko viimein tulen ja jään voimat, vai onko seitsemäs, vain seitsemän jakson mittainen, kausi vasta avausta edessä häämöttävälle sodalle?